VINN SIGNERTE BØKER

Dette innlegget har vært planlagt lenge. Men innimellom er det bare SÅ hektisk at ting må skyves på. Men nå kunne det ikke vente lenger.

Siste halvår har jeg passet på å få signert noen bøker. Og det er ikke hvem som helst som lagt igjen sine spor. Vi snakker om Svein Gusrud, Grete Rønning, Pål Vigeland og Gerhard Berg. I tillegg så har jeg signert min første bok.

Slik ser kommentarfeltet ut. Det finner du under dette innlegget.

Totalt er det snakk om fem bøker som du kan vinne og få gratis tilsendt hjem. Det eneste kravet er at du legger igjen en kommentar her på nettsidens kommentarfelt (ikke på Facebook). Du kan enten skrive hvorfor du har lyst på bøkene, ønske en artikkel eller komme med ris og ros.

Svein Gusruds bok Chairs ble laget i et lite opplag.

I april døde en god venn av meg, Svein Gusrud. To uker før han gikk bort inviterte han meg hjem til å plukke bøker fra fagbiblioteket. Hele situasjonen var på en måte absurd, og trist. Svein hadde lite energi og var svært preget av sykdommen. Samtidig skulle jeg «gledes» over gavene. I det følelsesmessige kaoset tenkte jeg på at det hadde vært fint å få en bok fra han som kan videreformidles her. Spurte derfor om Svein kunne signere boken, noe han også gjorde.

Pål Vigelands flotte bok ble utgitt av tyske Arnoldsche.

De siste årene har jeg humpet bort i Pål Vigeland ved ulike anledninger. Første gang var på Ekebergrestauranten, der begge var invitert til middag av Norske Kunsthåndverkere, for å møte en amerikanske kurator. Noen dager senere byttet vi bøker med hverandre under en åpning på Dronning Sonja KunstStall. Nylig møttes vi på Østfold Kunstsenter under vernissasjen av Påls utstilling. Der solgte han samtidig sin bok. Passet derfor på å kjøpe den og få den signert, for å brukes som gave på nettsiden.

Hearts and Pines er en god introduksjon til noen av PPs designere.

Tidligere i år ble boken Hearts and Pines lansert av Spriten Forlag. Til denne skrev jeg et par artikler, og var redaktør sammen med Andreas Rishovd og Catrine Danielsen. Øvrige forfattere var Jorunn Veiteberg, Anne Britt Ylvisåker og Cecilie Tyri Holt. I anledning prosjektet var jeg også en type av billedredaktør. En av oppgavene var å skaffe bilder til artikkelen om Grete Rønning. For å finne ut av hva som skulle skaffes kontaktet jeg Grete. I løpet av noen måneder ble vi veldig godt kjent med hverandre. Vi snakket på telefon, og samtalene varte gjerne en time, og i blant lenger. Da vi møttes for første gang under lanseringen av boka var det meget hyggelig. Passet samtidig på å få henne til å signere en bok til nettsidens følgere. Håper på å treffe Grete om ikke lenge igjen.

Boken om Gerhard Berg er utgitt i den prisvinnende serien Norsk design og kunsthåndverk av Papiret Forlag.

Gerhard Berg ble jeg kjent med da jeg var i innspurten av min første bok. Av en tilfeldighet hadde han kontaktet Ida Festervoll, daværende daglig leder ved Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL). Hun fortalte meg om Gerhard, og formidlet kontaktinformasjon. Noen dager senere besøkte jeg han på Bogerud og intervjuet ham til boken. Senere ga han meg en stor samling designtidsskrifter, produktkataloger og annet. Det var den første store bokdonasjonen, og den har vært svært viktig for mitt arbeid. Senere har jeg skrevet bok om Gerhard for Papiret Forlag. Den har han nå signert.

Boken Norske designmøbler 1940-1975 ble utgitt av Samler & Antikkbørsen.

Sist i rekken kommer min første bok – Norske designmøbler 1940–1975. Den ble utgitt av Samler & Antikkbørsen i 2011. Boken har hatt en viss betydning for interessen for norsk møbeldesign fra etterkrigsårene. Nå er den utsolgt fra forlaget og fås kun kjøpt på antikvariat. Har derfor signert et eks som du nå kan vinne.

Undertegnet og Grete Rønning under lanseringen av Hearts and Pines.

Om kort tid skal jeg til Göteborg for å gå på antikvariat og kjøpe produktkataloger. Er jeg heldig får pengene vinger. Det betyr at spennende objekter kan erverves. Forhåpentligvis mye som kan legges ut her på nettsiden.

Vinner av konkurransen er Haakon Andre Øyen

Om du ønsker å bidra til videre drift av nettsiden og noen heftige innkjøp så setter jeg stor pris på det. Da kan du enten Vippse 527697 eller bruke kontonummer 6105 06 71819

Vil i den anledning si tusen takk for at du ønsker bidra til at nettsiden fortsatt lever i beste vigør. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819