NY BOK OM PPHEARTS AND PINES

For kort tid siden ble en ny bok om Porsgrunds Porselænsfabrik lansert. Og det er faktisk den første PP-boken siden Alf Bøes klassiker kom i 1967. Denne boken – Hearts and Pines – kan nærmest betraktes som en fortsettelse av Bøes.

Nora Gulbrandsens arbeider slutter aldri å fascinere.

Det er nesten uvirkelig å tenke på at det er 55 år siden siste bok om Porsgrunds Porselænsfabrik kom. At en av Norges mest kjente designbedrifter i så lang tid ikke skjønt betydningen av å løfte frem sin egen historie er sprøtt.

Konrad Galaaen er en spennende designer.

Uansett. Nå er boken her. Fordi jeg selv er involvert i prosjektet skal jeg ikke komme med noen form for kritikk eller anmeldelse. Det er opp til andre. Jeg vil bare si at jeg er imponert over Kunsthall Grenland og Spriten Forlag som på eget initiativ tatt tak i oppgaven.

Grete Rønnings Marguerite er fantastisk.

Boken omhandler fem av PPs mest profilerte designere – Nora Gulbrandsen, Konrad Galaaen, Tias Eckhoff, Eystein Sandnes og Grete Rønning. Forfattere er Anne Britt Ylvisåker, Cecilie Tyri Holt, Jorunn Veiteberg og undertegnet.

Kapittelet om kunstnere på fabrikken er interessant.

I tillegg er det et eget kapittel over flere kunstnere som arbeidet med egen kunst på fabrikken. Leseren blir kjent med virksomheten til Ole Lislerud, Kari Skoe Fredriksen, Torbjørn Kvasbø, Irene Nordli, Lin Wang og Hanne Heuch.

Rariteter av Eystein Sandnes.

Boken som er på hele 304 sider er stappet med bilder av produkter og andre spennende illustrasjoner. For den som ikke kan særlig mye om PP så er dette en god veiviser for hva som skjedde fra 1930 og helt til i dag.

Nydelig flisedekorasjon av Konrad Galaaen.

Er du av den treige typen så bør du revurdere om du skal kjøpe nå eller senere. Vet ikke hvor mange eks som er igjen siden lanseringen. Men opplaget er på kun 500 eksemplarer. Så det er faktisk lurt å være rask i svingene. Plutselig så er opplaget utsolgt.Prisen er kr. 398 + kr. 150 for porto/forsendelse – totalt kr. 548.

Har du lyst på boken så bestilles den fra andreas@kunsthallgrenland.noTittel: Hearts and Pines

Forfattere: Anne Britt Ylvisåker, Cecilie Tyri Holt, Jorunn Veiteberg og Mats Linder

Forlag: Kunsthall Grenland og Spriten Forlag

Årstall: 2022

Sideantall: 304

Språk: Norsk og engelsk


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819