RAUMA RYERFOLDER 13

For ikke mange tiår siden hadde de fleste en rye hengende på veggen eller liggende på gulvet. Å knytte ryer var populært i alle samfunnslag. Både mor og far knyttet, likeså sjømenn på tur rundt de syv hav.

Når man kikker i gamle kataloger fra produsentene er de fleste oppførte rye-designere kvinner. Dessverre er flesteparten gått i glemmeboken. Har tidligere skrevet om Raumas teppedesigner Else Poulsson, og du kan også lese om Sellgren & Co. Men når det er sagt, hva vet vi om Raumas Anne Kjerstin Heggdal, Randi R. Hole, Elin Steffner og Ingunn Røyset. Det er på tide å rette søkelyset også på disse kvinnene. Hvem ønsker å ta på seg et slik ansvar?

To av mine favoritter i innlegget er for øvrig Sjakk av Randi R. Hole og forsidens Pastell av Anne Kjerstin Heggdal. Sistnevnte er sjarmerende med det ene skråstilte rektangelet på høykant.

Dette er en ønskeartikkel fra innlegget Make a wish. De heldige vinnerne i denne omgang var Janicken von der Fehr og Caitriona Farrell.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819