PLUS TEKSTILPRODUKTKATALOG

Denne produktkatalogen fra Norway Designs er en liten gullgruve for de som er interessert i hverdagstekstiler fra PLUS. Her er det i mange tilfeller opplysninger om både mønsternavn og designer. Det er et stort pluss da flere av tekstilene er umerket.

Produktkatalogens første side er med arbeider til tekstilkunstneren Turid Holter. Uttrykket er postmodernistisk med et bakgrunnsmønster og kontrasterende motiver. Tekstilene gir mer uttrykk for å være selvstendige, kunstneriske arbeider i stedet for å være tegnet kun for dekorativt øyemed.

De to følgende sidene er med arbeider til Kjersti Østbø, Kari Fronth og Gro Sommerfelt. Sistnevnte er mest kjent som Gro Bergslien og tegner av glass for Hadeland Glassverk. Hun begynte sin karriere på PLUS, men fortsatte å tegne en del mønster etter hun ble glassdesigner. Et par av frokostbrikkene, Tare og Fiori, ble tegnet av den for meg ukjente Liv Lorange.

På siste side er det tekstiler av blant andre Hermann Bongard, Rolf Hansen og Hans Jørgen Toming. Danskfødte Tomings tekstiler var opprinnelig bokomslag for Bokklubbens bøker. Men vi kan vel si oss enige i at det grafiske formspråket også fungerte godt til veggdekorasjoner.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697