PLUS FOR NORWAY DESIGNSREKLAMER OVER GLASS, JERN OG TEKSTILER

I anledning Norway Designs 60-årsjubileum kommer vi til å publisere flere artikler og innlegg knyttet til virksomheten. Forretningens grunnlegger Per Tannum var også involvert i PLUS. I denne reklamen blir vi bedre kjent med arbeidene i glass, jern og tekstil for Norway Designs.

Benny Motzfeldt gjorde PLUS glasshytte verdenskjent. Men denne reklamen tar for seg glasset før hun kom til PLUS i 1970. Her blir vi heller kjent med Richard Duborgh og Roar Høylands arbeider.

PLUS Tekstiltrykkeri var internasjonalt  anerkjent for sine fargesterke og intrikate mønstre. Der var Kari Fronth, Kjersti Østbø, Liv Hassel og Gro Bergslien noen av fremste designerne. Mindre kjent er PLUS produksjon av jernarbeider. De ble i hovedsak tegnet av Hermann Bongard, Olav Treidene og Kasper Andresen. Her ble også mange av varene produsert eksternt på oppdrag for Norway Designs.

Frem til 1. juni er det anledning å by på en mengde PLUS-arbeider på Blomqvist Nettauksjon.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819