MØRE LENESTOLFABRIKKSALONGER I UTVALG

Katalogen fra Møre Lenestolfabrikk er særs spennende. Den innholder et tverrsnitt av deres produksjon fra begynnelsen av 1970-tallet. Alt fra tradisjonsforankrede, konservative salonger til moderne modeller signert av navnkunnige designere.

Dessverre navnga Møre Lenestolfabrikk sjelden formgiverne. Ingen modell i denne katalogen er oppført med designernavn. Det er en uting som gjerne fører til komplikasjoner. Vi har tidligere skrevet om Møre Lenestolfabrikk og firmaets «musikalske møbler». For å ikke bidra til mer forvirring oppgir vi kun designer på de modeller vi er hundre prosent sikre på. I dette tilfelle er det snakk om Sven Ivar Dysthe og Frank Reenskaug.

Kort tid etter innlegget ble publisert har vi fått opplysninger om at flesteparten av modellene er formgitt av Olav Rolf Tysnes. Bjørn Støylen skriver: «Modellene Finse, Varde, Gjende, Tyin, Jotun, Dovre og Beito er designet av Olav Rolf Tysnes. Jeg tror det var han son designet Andy også, men her er jeg ikke helt sikker. Ny Form, Novelle, Klarinett og Trofé ble utviklet internt i bedriften.»

Etter hvert reindyrket Møre Lenestolfabrikk designlinjen og mange modeller ble produsert for kontraktmarkedet. Den store forandringen er først å se tidlig på 1980-tallet. Da fikk en ny garde garde frie tøyler til å utfolde seg. Her kan vi for eksempel nevne Svein Gusrud og Torstein Nilsen.

For ordens skyld opplyser vi om at Møre Lenestolfabrikk i dag heter Fora Form.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819