WESTNOFAREKLAME FRA 1960-TALLET

Skal man bli stor på designmarkedet i Norge forutsetter det eksport. Det innså den voksende møbelindustrien på Vestlandet. De gikk til verks og lyktes.

For å skjerpe konkurranseevnen på det internasjonale markedet bestemte fem av de største møbelprodusentene på Sunnmøre seg i 1954 for å etablere eksportmarkedsføringsfirmaet Westnofa (West Norway Factories Ltd. AS). Møre Lenestolfabrikk, Åslids Møbelfabrikk, P. I. Langlo, Vestlandske Møbelfabrikk og Stokke profilerte seg straks på eksportsiden. Andre møbelprodusenter så etter hvert fordelene med et slik samarbeid og senere ble eksportmarkedsføringsfirmaer som Norstyle, Norwood, Norcraft og Scanform etablert.

I dette innlegget finner du møbler til flere kjente designere. Deriblant Arnt Lande, Bjørn Engø, Arne Halvorsen, Ingmar Relling og Øivind Iversen. I tillegg er det de omdiskuterte musikalske møblene fra Møre Lenestolfabrikk.


©Mats Linder / matslinder.no



Vipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819