NORSKE MØBLERPRODUKTKATALOG FRA 1975

Er du fan av brunt, beige, oransje og grønt? I tilfelle har du kommet til rett sted. Her får du alle ingrediensene som hører 1970-årene til. Bare å meske seg i godsakene.

Brunt, beis, velur, seksjoner, laminert tre, furu, platemøbler, pinnestoler osv. Ja… 1970-årene var lenge det mest utskjelte tiåret. En tid man så tilbake på med vond smak i munnen. Men nå har det «umulige skjedd». 1970-årene er blitt inn. I hvert fall hvis vi skal stole på trendbarometeret.

I denne heftige produktkatalogen – Norske møbler 75 – får vi et kjært gjensyn med flere av tiårets klassikere. I et eneste åndedrag kan vi nevne Stressless, Uno, Stompa, Viking, Birili, Hunter, Bokroa, Peik, Pega, Futurum, Siesta… (pusteproblemer)… Var vel i grunn de som i dag kan ses på som klassikere, i forskjellig grad.

Og til deg som er petimeter. Ja, jeg vet at ikke alle disse kom i 1970-årene. Men er det så nøye da. Hunter kom i 1967, og det kan du lese mer om i innlegget HER. Bokroa er også en gammel kjenning. Og er du interessert i mer om norske seksjoner så kan du lese det meget populære innlegget om temaet HER.

Uansett… Ønsker man å orientere seg mer rundt norsk møbelindustri fra perioden så er Norske møbler 75 en flott oversikt. Her finner du produkter fra Ekornes, Hove, Sven Andersen, Gustav Bahus, Bruksbo, P.I. Langlo, Sandvik, Sørliemøbler, Vestlandske Møbelfabrikk osv… (pusteproblemer 2).

Ønsker du å få en overdose av 1970-årenes møbler? Da MÅ du kjøpe Andreas Siesings mesterverk og prisbelønte Svenska 70-talsmøbler. Den får du kjøpt til en rimelig penge HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819