BRUKSBO TEGNEKONTOR – 23 MODELLER

Det er ufattelig hvor mange modeller som ble utformet ved Bruksbo Tegnekontor. Med tanke på at Bruksbo på 1960-tallet sto bak omkring 20 prosent av alle eksport-møbler må de formgitt tusener av modeller.

Det er den 23. desember, og bare noen timer igjen til julaften. Det feirer vi med hele 23 Bruksbo-modeller. Her er det en salig blanding av kjente og mindre kjente møbler.

Muligens at du reagerer på at Gunnar Sørlies stoler Steady og Sarp er med i innlegget. Han var ikke ansatt på Bruksbo Tegnekontor, og stolene ble produsert på Sørlies familiebedrift Karl Sørlie & Sønner. Det har helt enkelt å gjøre med at Bruksbo var agent for produsenten. Karl Sørlie & Sønner produserte for øvrig München som Torbjørn Afdal tegnet. Rolf Hesland har også formgitt noen av de 23 modellene, deriblant Bistro.

Den som har brunt belte i norsk møbeldesign legger snart merke til den siste illustrasjonen – Nestor. Her er faktisk den velkjente stolen avbildet med de mindre kjente Nestor bord og skjenk.

Blant de eldre modellene kan nevnes settebordet Lasse. Hva jeg tror så er det blitt solgt i nok så store kvanta.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697