EKORNESPRODUKTKATALOG FRA 1976

Tiden er bevegelig og hvordan vi oppfatter den likeså. 1970-årene har lenge blitt plassert i skamkroken som et tiår uten særlige designhøydepunkter. I dag er det annerledes. Nå ser vi tilbake på 1970-årene og revurderer det hele.

1970-årene markerte et brytningspunkt for Ekornes. Lette møbler ble byttet ut til fordel formfaste sofaer i blomsterstoffer og tykk hud. Eik og teak ga etter for brunbeiset bøk. Men viktigst av alt var lanseringen av Stressless Original som ble utviklet av Ekornes og Møre Designteam i fellesskap.

I 1976 ble Jan Erik Lindgren ansatt som designer ved Ekornes. Han bidro straks til å videreutvikle Stressless-konseptet og stod bak en rekke bestselgere de kommende årene. Per Leiv Øies stol Uno var populær, likeså Amigo, som også kom som Stressless-variant.

Skal jeg velge noen favoritter fra denne produktkatalogen så blir det selvfølgelig Stressless Original. Samtidig vil jeg påstå at Fresi er tøff, men kunne gjerne spart meg for de utfreste sporene.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819