STRESSLESS 50 ÅRPRODUKTKATALOG FOR 1972

I år er det 50 år siden den første Stressless-modellen så dagens lys. I den anledning skal vi feire begivenheten med å publisere Ekornes produktkatalog 1972. Det er den første ordinære katalogen der Stressless ble vist.

Ekornes er landets desidert største møbelprodusent. Likeså en av de største i Skandinavia. Uten å kunne verifisere informasjonen så lurer jeg på om det kun er IKEA som er større her i nord.

I begynnelsen av pandemien så det riktig så mørkt ut for Ekornes. Ansatte ble permittert og lokalmiljøet ble rammet. Heldigvis snudde situasjonen. Nå som folk hadde hjemmekontor begynte mange fikse i hus og leiligheter. Det har resultert i rekordomsetning for Ekornes.

Men så til denne katalogen. Forsiden prydes av selveste kronjuvelen – Stressless Original. Stolen er på mange måter DNA-et i Stressless-konseptet. Mindre kjent er Stressless Continental og Stressless Global. Fordelen med Stressless Original er at den har fot der man kan snurre rundt på stolen. Med andre ord et vinnende konsept.

Ellers så er katalogen fylt med for tiden moderne møbler. Enkelte har et typisk 1960-tallspreg, mens andre er oppdatert i forhold til det tidlige 1970-årenes stilideal.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819