IDÉBOK 1974 – SPENNENDE REKLAMEKATALOG

Idébok ´74 er en spennende katalog med mange norske produkter. Produktene er for øvrig laget omkring katalogutgivelsen. Det gir oss en pekepinn for datering.

Her finner du produkter av Arne Lindaas og Stein Nilsen for Magnor Glassverk. Eystein Sandnes, Unni Johnsen, Konrad Galaaen, Anne-Marie Ødegaard og Tias Eckhoff for Porsgrunds Porselænsfabrik. Stavangerflint og Figgjo er representert med blant andre Inger Waage, Jørgen Løve-Nielsen, Ragnar Grimsrud, Rolf Frøyland og Jonas Hinna.

Glassdesignere som Willy Johansson, Severin Brørby, Torbjørn Torgersen og Benny Motzfeldt fra Randsfjord Glassverk og Hadeland Glassverk har flere produkter i katalogen.

På tross av at flesteparten av produktene er kjente, likeså designerne, så er det små overraskelser. Størst er antagelig Kirsten Laub Eberlein som formgitt PP´s Fuglemor og Fugleunge. På internett finner vi at hun er dansk skulptør og kunsthåndverker født i 1921. Hvorfor hun laget disse figurene for PP er foreløpig ukjent.

En annen bra ting med katalogen er at flere serier er omtalt med alle deler. Enten i form av illustrasjoner eller tekst.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819