TANDBERGPRODUKTKATALOG FRA CA. 1970

Tandberg var på 1960/70-tallet en av landets mest kjente merkevareprodusenter. Deres produkter var i verdensklasse og innovasjonen sto høyt.

Tandbergs Radiofabrikk ble etablert av Vebjørn Tandberg i Oslo i 1933. De første tiårene produserte bedriften radioapparater før man på 1960-tallet også gikk i gang med TV-er. Tandbergs høyttalere og båndopptakere fikk verdensomspennende renommé for en klar og fyldig lyd.

Denne katalogen illustrerer flere klassikere i bedriftens produksjon. Hva med Tandberg båndopptaker modell 13 som var å få kjøpt i 1968. Eller hvem husker ikke Sølvsuper 10-72 med stereohøyttalere med mulighet å koble til ekstra høyttalere. Så var det toppmodellen Huldra 8-56, også den med stereohøyttalere, til 1 665 kroner.

Peter Opsvik som i perioden tegnet for både Bruksbo Tegnekontor og Stokke formga i 1967 Tandberg Portable Radio 3.

Kuriøs er Tandberg Sølvsuper TV-73 som er en sammensetning av en TV og radioen Sølvsuper 10. Da den kom på markedet i 1967 var det en luksusmodell som kostet 3 200 kroner. Fronthøyttaleren sikret en god lydopplevelse med en utgangseffekt på 8 watt. Kabinettet var i tidstypisk Siam-teak. I katalogen opplyses det for øvrig at «betjeningsorganene» var å finne bak en sjalusiklaff på høyre side av apparatet. Vi kan konkludere med at dette var før fjernkontrollen sin tid, og her var det ingen som skulle tulle med innstillingene.

For Hi-Fi entusiaster er Tandbergs høyttalere fortsatt ettertraktede og det er et stort samlermiljø i Norge og internasjonalt.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819