STOKKEPRODUKTKATALOG FRA 1962–1963

En herlig Stokke produktkatalog fra 1962–1963. Her finner du både eldre modeller og de som ble lansert omkring 1963. Vi må anta at katalogen først ble distribuert under møbelmessen i Stavanger 1963.

Først så må jeg si at Gerhard Bergs stol Caro-h foran konserthuset i Bjergstedparken i Stavanger er et av de kuleste møbelfotografiene fra 1960-årene. Samtidig er det trist å tenke på at stolen aldri ble serieprodusert. Usikker på om det er den mest komfortable stolen, men vakker er den.

Det er nærliggende å tro at flesteparten av modellene er designet av Arnt Lande og Gerhard Berg. Lande var Stokkes første profesjonelle designer. Han kom til fabrikken først i 1941, men det var etter studiene ved Statens håndverks- og kunstindustriskole som han ble ansatt designer. Eksepsjonell er hans Congo, som er avbildet nederst i innlegget.

Ellers er det mange rimeligere modeller avbildet. Som for eksempel storselgeren Leika. Ukjent for meg er Vesla. Stolen er tidstypisk for 1950-årene med sin buede rygg og mellomrom mellom sete og rygg.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819