TONE VIGELANDOP-SMYKKER FOR PLUS

Tone Vigelands smykker i OP-stil vakte en del oppmerksomhet da de ble lansert. Allikevel viste det seg at publikum ikke ble veldig begeistret, og de solgte nok så dårlig. Det førte følgelig til at OP-smykkene er nok så sjeldne.

Tone Vigeland. Unika anheng i OP-stil. Produsert for Norway Silver Designs. 1966. (Foto: Mats Linder)

Sommeren 1966 holdt PLUS pressekonferanse på Ekebergrestauranten i Oslo. Det var PLUS sine nye smykker og stoffer i OP-mønster som skulle lanseres. Nærværende fra verkstedene var Erling Christoffersen, Kristi Skintveit, Lena Folke-Olsson, Anna-Greta Eker og Tone Vigeland.

Tone Vigeland uttalte at ”hvorfor skal vi ikke ha det litt moro med smykkene også? Hvorfor skal vi alltid ta dem så alvorlig? Jeg frydet meg mens jeg arbeidet med disse modellene – og jeg håper at de som ser smykkene lar seg rive med av dem.”

Tone Vigeland. Antagelig prøvemodell til Wheel. Produsert av PLUS for Norway Silver Designs. 1966. (Foto: Mats Linder)

Ut fra prislistene kan det se ut som det ble laget seks modeller til serieproduksjon. Av disse var fem øreheng og et anheng. Prisen var for ørehengene 57,50 kroner og for brosjen 75 kroner. I tillegg laget hun noen eksklusive håndsmidde OP-smykker på eget verksted. Ikke lenge etter lanseringen kjøpte Vestlandske Kunstindustrimuseum Vigelands øreheng Pop.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819