VATNE MØBLERPRODUKTKATALOG FRA 1970-TALLET

Snakker man om norsk kvalitets møbeldesign er det vanskelig å ikke nevne Vatne Møbler. Eller for å si det slik, det er umulig. Vatne står for noen av våre beste møbelmodeller. Både form- og kvalitetsmessig.

For de som er kjent med Vatnes produksjon vet at det er særlig to designere som utmerket seg – Fredrik A. Kayser og Sigurd Resell. Begge var solide håndverkere og ekstremt dyktige designere. Det førte følgelig til at de visste hva som var praktisk mulig å gjennomføre på fabrikken. Samtidig hadde de en forståelse for hva som lå i tiden. Det resulterte i at bedriftens modeller ble omtalt i media og nådde langt utenfor landets grenser.

Av stor viktighet for Vatne Møbler var Sigurd Resells stol Falcon. Da den kom på markedet på begynnelsen av 1970-tallet var den med om å doble bedriftens omsetning i løpet av kort tid. Ellers kjennetegnes Vatnes møbler av god finish på treverk og den høyeste utførelse av stopparbeid.

Med denne katalogen viser vi noen av Vatnes klassikere. Men viktigere er at allmennheten blir kjent med modeller som kom i skyggen av klassikerne. Så få opp øynene for Gatsby, Facil, Forum, og ikke minst Knut Sæters Giant.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819