SE VÅRE MØBLERFEINSCHMECKER PRODUKTKATALOG

Er man interessert i møbler fra 1960-årene så er denne produktkatalogen en seriøs gavepakke. Det er et stjernespekket galleri. Man får faktisk bare lyst til å kun drive med namedropping. Og det er det vi skal gjøre.

Her finner du for eksempel Kai Lyngfeldt Larsen sine lenestoler 39 og 69 for Søborg Møbelfabrik. Fredrik Kayser sin serie Hertug er avbildet, dog uten om opplysninger om produsenten Viken Møbelfabrikk. Både Rastad & Relling og Børge Mogensen er representert med tidstypiske furumøbler. Min personlige favoritt er nok Sven Ellekær med den dødstøffe lenestolen 6 og sofagruppen 16. En annen innertier er også Jørgen og Nanna Ditzel sitt skrivebord 93/4 for Søren Willadsen Møbelfabrik.

Utvalget fra Gustav Bahus er rikelig, som med soveromsmøblementet Bahus-Anne. Seksjonen Bahus de Luxe er en varig klassiker. Alf Aarseth har designet bordet R-6 og stolen 146 for den samme produsenten. Kan dog ikke huske skjenken Ted. Den minner om Aarseths skjenk Jan, men det kan se ut som lengden er ulik. Ib Juul Christiansen er representert med forskjellige Pega seksjoner over hele to sider.

Slik jeg har forstått det av den svenske møbelguruen Andreas Siesing så kom Se våre møbler også ut i svensk utgave. Det var slik at de store møbelforretningene valgte ut sine favoritter til produktkatalogen. Så det betyr nok at det er en del forskjeller mellom den svenske og norske utgaven. Men det får fremtiden vise.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697