VIKEN MØBELFABRIKKPRODUKTKATALOG FRA 1970-ÅRENE

Brunbeisede og finerte sponplatemøbler var melodien for Viken Møbelfabrikk og andre produsenter i 1970-årene. I dag er denne type møbler nesten umulig å selge. Men kanskje trenden snur?

Viken Møbelfabrikk er en tidligere norsk møbelprodusent, opprinnelig beliggende i Dalgrend. Fabrikken ble etablert i 1935 med Mons Aasgard som disponent. Produksjonen dreide seg mest rundt spisestuemøbler, som stoler, bord, skjenker og seksjoner. Tidlig i 1950-årene var omkring 50 personer ansatt ved Viken. Det samme tiåret designet Fredrik Kayser en rekke produkter for firmaet. Nevnes kan blant annet skjenken Hertug. En klassiker som er meget populær på andrehåndsmarkedet i Norge og utenlands. Så skal nevnes at Erling Revheim designet katalogens Seksjon 73 og Bjørn. Viken Møbelfabrikk var for øvrig hans første arbeidsgiver som nyutdannet designer.

Omkring 1979/1980 gikk Viken Møbelfabrikk konkurs. 1980 ble firmaet etablert som Viken Møbler. I 1982 etablerte Viken Møbler, Rykken & Co. og Arthur Soltvedt eksportselskapet Saga Furniture A/S. Første oppgave var å etablere et salgs- og markedsføringsarbeid. Tanken var også å starte opp et produksjonssamarbeid. Senere det samme året flagget Viken Møbler ut av Norge. Grunnen var økte omkostninger. Produksjonen av veggseksjoner, spisestuer og soveværelsesmøbler ble derfor flyttet utenlands.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Modell: Katedral. Produsert av Viken.
Modell: Sekjson 73. Produsert av Viken.
Modell: Bjørn. Produsert av Viken.
Modell: Pluto. Produsert av Viken.
Modell: Lotte. Produsert av Viken.
Modell: Julie. Produsert av Viken.
Modell: Sjeik. Produsert av Viken.
Modell: Olav. Produsert av Viken.
Modell: Corvette. Produsert av Viken.
Modell: Monark. Produsert av Viken.