BØRGE MOGENSENÖRESUND FOR KARL ANDERSSON

Børge Mogensen. Modell: Öresund. Produsert av Karl Andersson.

Børge Mogensen var en av Danmarks fremste møbelarkitekter. Han tegnet  møbler og standardiserte moduler som ble satt sammen til formprogram. Et av de fremste var Öresund for det svenske firmaet Karl Andersson & Söner. 

I 1954 ble Børge Mogensen kontaktet av Karl Andersson & Söner. De ønsket å samarbeide og utvikle en ny møbelserie. Året etterpå kom det nye systemet Öresund. Utgangspunktet for serien var menneskets mål, inspirert av Mogensens læremester Kaare Klint.

Opprinnelig ble Öresund produsert i furu og teak. Men det var først da Karl Andersson omkring 1960 laget serien i japansk eik som salget tok av. Öresund traff både privatmarkedet og kontraktmarkedet, som kontorer og offentlige innredninger.

Karl Andersson laget omfattende produktbrosjyrer med tegninger over møbelseriens kombinasjonsmulighter. Bak disse stod Børge Mogensens medarbeider John Vedel-Rieper.

Öresund ble produsert av Karl Andersson frem til 23. september 2019, da ble produksjonen av møbelserien avviklet.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819