SØBORG MØBELFABRIKPRODUKTKATALOG FRA 1964

Danske Søborg Møbelfabrik er en tradisjonell møbelprodusent som etablertes i 1890. I dag drives firmaet av fjerde generasjon. De tufter produksjonen på «funksjon, form og fornyelse».

I denne produktkatalogen fra 1964 blir vi kjent med noen av Danmarks mest kjente møbelformgivere – Børge Mogensen, Peter Hvidt, Orla Mølgaard Nielsen og Kai Lyngfeldt Larsen.

Søborg hadde under Scandinavian Design perioden en bred og omfattende produksjon. Den spendte fra rimelige varer til kostbare kvalitetsmøbler. Her presenteres vi for de rimeligere tingene, som man fortsatt med litt flaks kan snuble over i norske bruktbutikker og på loppemarkeder.

Kjente er Hvidt og Ørla-Mølgaard Nielsens stoler «316» og «317». De er for øvrig nok så like stolen «4-113» som de tegnet for Svenska Möbelfabrikerna Bodafors. Ta en kikk så skjønner dere hva jeg mener.


©Mats Linder / matslinder.no