GUSTAV BAHUSUDATERT PRODUKTKATALOG

Gustav Bahus Eftf. var i 1950/1960-årene en av Norges førende møbelprodusenter. De satset på god design og kvalitetsmaterialer. Tidlig i 1950-årene var USA et viktig eksportmarked.

I 1940-årene samarbeidet Gustav Bahus Eftf. med Hiorth og Østlyngen, som tegnet møbler for firmaet. Omkring 1950 ble Bjørn Engø deres viktigste designer. Mest oppsiktsvekkende er hans stoler i laminert tre som ble eksportert til USA. Senere i 1950-årene utviklet Gustav Bahus et meget godt samarbeid med Rastad & Relling Tegnekontor. Det resulterte i 1961 i en utstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo.

Hvem som tegnet innleggets skjenker og møbler i denne sjeldne produktkatalogen er ukjent. De siste årene har en av skjenkene blitt solgt som Fredrik Kayser sitt design. Men hva jeg har kjennskap til så er det ingen som kan dokumentere denne påstanden. Til vi finner faktagrunnlag bør disse møblene derfor omtales som «ukjent design».


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819