MODERNE NORSK AUKSJON OG BOKSIGNERING

Er du som meg interessert i norsk design og kunsthåndverk så kan jeg love at kommende Norsk moderne auksjon på Blomqvist vil by på MYE bra. Deriblant masse heftige tekstiler fra PLUS.

På auksjonen er det mulig å kjøpe sjeldne PLUS stofftrykk fra serien Dyrene i Afrika. (Foto: Blomqvist)

Førstkommende tirsdag 10. mai begynner Blomqvist sin auksjon Norsk moderne. I den anledning skal jeg og møbeldesigner Gerhard Berg gjeste QB gallery i Oslo. Vi kommer signere bøker, og om alt går etter planen kommer Papiret Forlag lansere feinschmecker designplakater i sterkt begrenset opplag.

Gerhard Berg under lanseringen av boken om Berg. I bakgrunn står Magnus Steinsvik Wilhelmsen som jobber for Presserommet med å lage helt spesielle trykksaker for Nobel Peace Center, Munchmuseet, Hermes, og ikke minst Papiret Forlag. (Foto: Mats Linder)

På QB gallery blir det også utstilt en del av varene som skal auksjoneres. Så da kan du ta de i nærmere øyesyn. Samtidig kan du slå av en prat med legenden selv, den spreke 94-åringen Gerhard Berg. Om du lurer på hvordan det var å være pioner under Scandinavian Design perioden kan han svare på mangt.

Tidlig trykk av Kina-mønsteret av Kjersti Østbø. Design i verdensklasse laget i Norge. (Foto: Blomqvist)

Allerede nå kan jeg røpe at Blomqvist legger ut for salg sjeldne PLUS-tekstiler designet av Kjersti Østbø, Jaga Pindell Kielland, Kari Fronth og Wenche Nyvold.

Fantastisk bord og stoler, produsert ved Eidsfjord Møbelfabrikk. Har opprinnelig stått i PLUS sitt administrasjonsbygg. Mistenker at Lars Hjelle designet møblementet ca. 1958. (Foto: Blomqvist)

Så er det mange ting som har proveniens Per Tannum, grunnlegger av blant annet PLUS, Bonytt og Norway Designs. Enkelte ting har at på til tilhørt PLUS-organisasjonen. På så måte er man indirekte i kontakt med norsk designs kjerne. Både privatpersoner og Nasjonalmuseet bør kjenne sin besøkelsestid.

Fantastisk halsmykke i tinn av Sverre Høvren Johnsen for Bjørn Tannums sølvverksted ca. 1970. (Foto: Blomqvist)

Må ærlig innrømme at jeg ikke er helt oppdatert på smykkefronten til Norsk moderne. Men vi kan nok forvente oss en del PLUS-smykker. Men så kan det nok dykke opp en del spennende overraskelser.

Har du som meg begrenset økonomi så er Benny Motzfeldt sine fugler for Randsfjord et rimelig alternativ. (Foto: Blomqvist)

Er man på jakt etter moderne norsk glass så blir det kunstglass fra både Benny Motzfeldt og Hadeland. Blir noe for alle lommebøker, tynne som tykke.

For furu-elskeren så kommer fire ubrukte lamper i Høvik Lys sin Spon-serie. (Foto: Blomqvist)

Uten at jeg skal røpe for mye så blir det mange andre sjeldenheter og godbiter. Men det er først 10. mai som auksjonen blir lagt ut på nett. Så det er lurt å følge med på nettsiden til Blomqvist HER.

I alt har Papiret Forlag kommet med 8 bøker om norske designere siden desember 2020. Forfatter er undertegnet. (Foto: Mats Linder)

Blomqvist og Papiret Forlag ønsker deg hjertelig velkommen på åpningen av auksjonen Norsk moderne. Jeg og Gerhard sitter beredt med nyanskaffede penner, klare til å signere. Kan faktisk røpe at Gerhard skriver kjappere og penere enn meg.

Tidspunkt: Tirsdag 10. mai klokken 18-20. Sted: QB gallery; Gabels gate 43, Oslo

For mer info om arrangementet finner du på Facebook HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819