JOHN GULBRANDSRØD FOR NOR-ART

Når man ikke vet hvem som designet en gjenstand får den automatisk «mindre verdi». Sånn er det dessverre med John Gulbrandsrøds virke. Men det kanskje er på vei til å snu, nå som alt flere blir kjent med hans design.

John Gulbrandsrød er en doldis i norsk design. Han har arbeidet siden 1950-årene for en rekke produsenter. Mest kjent er han kanskje for bestikk og andre ting i tinn for blant andre Brødrene Mylius og Måstad Tinnvarefabrikk. Han står også bak et av våre aller fineste bestikk – Polar for Oslo Sølvvareverksted. For Goodwill Produkter laget han boller inspirert av vikingskip.

Mindre kjent er hans storselgere for Mosse-firmaet Nor-Art. Vi snakker om klassiske former i furu. Blant de mest populære modellene er en serie skjærebrett med blodrand og tau. Gulbrandsrøds enkle former står seg fortsatt i dag. Raffinert er en bord lysestake på fire bein med lysmansjetter i glass.

Ønsker du lese mer om John Gulbrandsrød har jeg skrevet en artikkel for Samler & Antikkbørsen. Den kan bestilles ved å sende en e-post til sab@samler.no Eller så kan du begynne abonnere på bladet – HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819