HJELLEGJERDEMØBELREKLAME

Hjellegjerde ble etablert i 1941 av brødrene Mindor og Otto Hjellegjerde. Noen år senere ble broren Ingvald med i firmaet. I løpet av det kommende tiåret ble de en av landets ledende møbelprodusenter. De innså straks at godt designede produkter var veien å gå for å nå ut til kundene.

Viktig i utviklingen i 1950- og 1960-årene var Rastad & Relling Tegnekontor og Ingmar Relling. Av stor betydning var armstolen Blinken, designet av Sigurd Resell, som en fellesoppgave ved Rastad & Relling. Stolen ble så populær at Hjellegjerde var nødt å utvide fabrikken. I dag produseres den igjen. En annen populær modell fra tegnekontoret var Gnist, som ble produsert rundt 20 år.

Ingmar Relling designet også flere suksesser for Hjellegjerde. Stålrørstolen Noro var godt egnet kontraktmarkedet, som skoler, forsamlingslokaler og offentlige bygg. Armelenestolen Arvo var en solid modell som like gjerne kunne plasseres i private hjem som det offentlige.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Ingmar Relling. Modell: Arvo. Produsert av Hjellegjerde.
Sigurd Resell ved Rastad & Relling Tegnekontor. Modell: Blinken. Produsert av Hjellegjerde.
Rastad & Relling Tegnekontor. Modell: Gnist. Produsert av Hjellegjerde.
Ingmar Relling. Modell: Noro. Produsert av Hjellegjerde.
Modell: Troll. Produsert av Hjellegjerde.
Modell: Troll. Produsert av Hjellegjerde.
Modell: Tor. Produsert av Hjellegjerde.
Modell: Viking. Produsert av Hjellegjerde.