PORSGRUNDS PORSELÆNSFABRIKTIAS ECKHOFF MODELLER

Tias Eckhoff hadde en relativt begrenset produksjon under årene på Porsgrunds Porselænsfabrik. Høydepunktene var servisene Det Riflete og Regent.

Et av Tias Eckhoffs mindre kjente serviser er Meny fra 1955. Serviset som hadde modellnummer 2310 er i dette innlegget avbildet med Eystein Sandnes sin dekor Risotto. Eckhoffs servise Nektar er illustrert med en rekke dekorer, deriblant Negro og Rio. Hvem som utført disse er dessverre foreløpig ukjent.

Flere av servisene er oppført med andresortering i prislistene. Det kan være greit å vite når man kjøper brukt PP-porselen. Både Det Riflete og Regent var grunnet det tynne godset vanskelig å produsere. Det førte til mange B-varer (andresortering). Husk å se på koppenes kanter om de er jevne eller om de seget under brenningen. Ikke perfekte eksemplarer skal være billigere enn førstesortering.

Det Riflete ble ikke produsert med te- eller kaffekanne. Så i produktbladene ble de avbildet med Sandnes modell 2360.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819