BODAPRODUKTKATALOG FRA 1928

Svensk glass fra 1920/30-årene er i særklasse. Boda Glasbruk oppviste et godt teknisk nivå. Men det var først etter sammenslåingen med Kosta Glasbruk glassverket fikk internasjonal anerkjennelse.

Produktkatalogen fra 1928 viser til Bodas krystallglass-kolleksjon. Utvalget var lite nyskapende, mens håndverket var av høy kvalitet. Produktene lignet på hva man fant på andre svenske og utenlandske glassverk. Enkelte varer hadde tydelige trekk av Orrefors sine modeller og dekorer.

Boda Glasbruk ble etablert i 1864 i Förlångskvarn i det svenske fylket Småland. Det ble i 1947 kjøpt av Erik Åfors. Boda Glasbruk inngikk deretter i firmaet Åforsgruppen der Kosta Glasbruk allerede var innlemmet. I dag er Boda Glasbruk en del i Orrefors Kosta Boda AB.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819