RYBOREKLAME FOR SYBORD

Møbelprodusenten RYBO, opprinnelig O.P Rykken & Co. Møbelfabrikk, ble etablert i Øystese i Hardanger i 1913. Under 1950/60-tallet var deres produksjon av sybord svært omfattende.

Innleggets sybord og entrespeil i mahogni og teak ble antagelig tegnet av Karl Edvard Korseth. På slutten av 1950-tallet produserte RYBO rundt 1500 enheter hver måned. Salgskontor for RYBO under 1950-tallet var Petter Korseth i Oslo. Korseth formga for øvrig en rekke møbler for LK Hjelle

I en annonse skrev RYBO at deres «sybord forlengst vunnet anerkjennelse blant sy- og strikkeglade kvinner i inn- og utland. Også disse møbler er bygget på kombinasjonsprinsippet, slik at de foruten å gjøre nytte som praktiske sybord også tjener som hendige og rimelige småbord…» Senere tegnet Elsa og Nordahl Solheim en rekke modeller for firmaet, deriblant Flexi som også inneholdt et sybord.

Innlegget er etter ønske fra Atle Meyer i anledning nettsiden passerte 750 000 sidevisninger


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819