750 000 SIDEVISNINGERØNSK DEG EN ARTIKKEL

På begynnelsen av året rundet nettsiden 500 000 sidevisninger. I løpet av de siste åtte månedene er det blitt 50 prosent flere sidevisninger. Det er sterkt. Målet for 2018 er 1 000 per dag. Det målet er foreløpig oppnådd. I dag feirer vi 750 000 sidevisninger.

Innimellom kjøper jeg ting til artikler og bokprosjekter. Så blir de stående en stund før de finner nye eiere. (Foto: Mats Linder)

De første tre månedene i 2018 var veksten eventyrlig. Etterpå ble det stabilisert, for så å falle fritt i mai da ekstremvarmen kom. Først i slutten av august snudde trenden. Nå peker pilene igjen oppover.

Masse spennende belysningsreklame som venter på å bli skannet. (Foto: Mats Linder)

Fra i sommer har samlingen over eldre produktkataloger vokst. Under en kortere Sverige-tur gjorde jeg flere godkjøp. I tillegg har jeg fått spennende objekter tilsendt fra privatpersoner som setter pris på jobben som blir gjort på nettsiden. Disse vil bli lagt ut når jeg får tid og anledning. Heldigvis liker yngstedatteren å skanne, selvfølgelig mot honorar (skal tidlig krøkes).

Noen plakater som allerede er innrammet. (Foto: Mats Linder)

Det er et år siden jeg flyttet kontoret til et eget bibliotek i nostalgiske omgivelser på Øra, et steinkast fra Gamlebyen, Fredrikstad. Omstruktureringen er ferdig. Det eneste som gjenstår er å levere inn gamle plakater til innramming som skal pimpe opp rommet.

Nå er biblioteket så strøkent at det er vanskelig å konsentrere seg. (Foto: Mats Linder)

Er det ting du ønsker det skal skrives om, eller spesiell reklame du vil skal publiseres på nettsiden skriver du dine ønsker i kommentarfeltet.

Hvis du som privatperson ønsker å støtte utviklingen av nettsiden kan du gjøre det via Vipps eller konto. Samtidig oppfordrer jeg norsk næringsliv til å gjøre det samme. Arbeidet som blir gjort her er med bakgrunn i å skape en levende fortelling rundt vår design- og næringslivshistorie. 


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Boda Windpipes fra en produktkatalog.
Litteratur om norsk gullsmedkunst er rikelig. Her er en smaksprøve. (Foto: Mats Linder)
Hvordan så norske teglpeiser ut på 1960-tallet. Her er en brosjyre som ble utgitt av tidsskriftet Tegl.
Reklame for Børge Mogensens Öresund av Karl Andersson som jeg kjøpte i Göteborg denne sommeren.
Denne Cathrineholm-reklamen reddet jeg fra en søppelbøtte i en bruktbutikk for mange år siden.
Kulturhistorie i mange varianter, deriblant Christine Myrvangs Forbruksagentene på Pax Forlag. (Foto: Mats Linder)
Artig katalog fra møbelSteen fra 1975.
Knakende god brosjyre fra Emalox.
Katalog fra Svenskt Tenn fra 1987.