ELVERUM MØBEL- OG TREVAREFABRIKKMØBELREKLAME

Elverum Møbel- og Trevarefabrikk hadde en stor produksjon. Møblene derfra er dog relativt ukjente. Det har trolig en sammenheng med at de mest laget robuste møbler tilpasset skoler, barnehager og andre institusjoner.

Olav Haug var Elverum Møbel- og Trevarefabrikks (EMT) sin fremste designer. I stedet for å tegne kostbare møbler for middelklassen formga han møbler for folket. Haug hadde stor fokus på komfort og rasjonelle løsninger. Et godt eksempel er hans Elverumhylla som er blitt en norsk designklassiker.

Rastad & Relling Tegnekontor (R&R) tegnet også en del modeller for EMT. Sigurd Resell som arbeidet for R&R stod bak flere av møblene. Pussig er at de ble markedsført i Resells navn, i stedet for R&R som vanligvis var tegnekontorets policy.

Arne Halvorsen formga også møbler for EMT helt på begynnelsen av 1960-tallet. Den solide stolen Glomma ble for øvrig premiert i Møbelbransjens konkurranse.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697