HJELLEGJERDEPRODUKTKATALOG FRA 1981/1982

I 1980-årene var Hjellegjerde en av landets største møbelprodusenter. Utvalget var nok så markedstilpasset, og deres stoppmøbler var av typen som fenget flertallet. Likevel var det enkelte modeller som var av mer spesiell karakter.

Det første man slås av i denne produktkatalogen fra 1981/1982 er hvor hjemlig interiørene oppleves. Det er pent og pyntelig, men ikke overdrevent på noen som helst måte. Vi må anta at firmaets art director ønsket å interesse Ola og Kari, som er den desidert største målgruppen. I denne perioden hadde man 130 ansatte og omsatte for 60 millioner kroner. Samtidig var 1981 et dramatisk år i firmaets historie. Den 20. mai førte en gnist fra et sveiseapparat til at halve fabrikken brant opp.

I denne produktkatalogen opplyses det om at stopningen var i formstøpt, høyelastisk kaldskum. Hjellegjerde brukte også mye hud i sine produkter. Bordene i katalogen ble levert av A/S Kvalitetsmøbler. Det er også opplysninger om ulike stoffkvaliteter, som Daniel fra Sellgren & Co. og Soldal fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik. Vi må også nevne at det var Odd Knutsen som designet klassikeren Luna.

Så noe for nerden. Det er litt gøy å notere seg at Hjellegjerde har resirkulert navn på modeller fra 1950/1960-årene i denne katalogen. Nevnes kan Arvo og Baron. Førstnevnte ble designet av Ingmar Relling og sistnevnte av Sigurd Resell mens han jobbet for Rastad & Relling Tegnekontor.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Pollux. Produsert av Hjellegjerde.
Gemini. Produsert av Hjellegjerde.
Allegro. Produsert av Hjellegjerde.
Allegro. Produsert av Hjellegjerde.
Sirius. Produsert av Hjellegjerde.
Mira Lux. Produsert av Hjellegjerde.
Romeo. Produsert av Hjellegjerde.
Carina. Produsert av Hjellegjerde.
Fokus. Produsert av Hjellegjerde.
Fokus. Produsert av Hjellegjerde.
Fokus. Produsert av Hjellegjerde.
Baron. Produsert av Hjellegjerde.
Vega. Produsert av Hjellegjerde.
Neptun. Produsert av Hjellegjerde.
Arvo. Produsert av Hjellegjerde.
Arvo. Produsert av Hjellegjerde.
Luna. Produsert av Hjellegjerde.