LUNDTOFTEREKLAME FRA 1962

En sjelden produktbrosjyre fra den danske produsenten Lundtofte datert 1962. Eller for å være korrekt – Dansk Knivfabrik, Lundtofte. Kjært barn har mange navn. Uansett, her finner du mye god kvalitet i tidløs design.

I 1950-årene ble det større fokus på godt designede varer i rustfritt stål. Materialet var rimelig og oppfylte hygieniske krav. I Norge var Cathrineholm og Norsk Stålpress anerkjente bedrifter. I de andre skandinaviske land var Fiskars, Gense, NilsJohan, Kockums og Lundtofte blant de store. Men hvem som tegnet hva for firmaet er dessverre lite kjent. Men det vi vet er at norske Tias Eckhoff står bak bestikket Opus.

I Norge finnes det en del design fra Lundtofte på andrehåndsmarkedet. Er man på jakt etter god kvalitet koster det sjelden mer enn noen tiere. Så bare å begynne jakten før prisene går oppover.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819