BESTIKK FRA NORSTAALEN UVANLIG PRODUKTKATALOGARTIKKELØNSKE FRA KRISTIN STRAND

Bestikk kan være så mangt. Men for de aller fleste så er det et spiseredskap. Noe man putter i munnen fullastet med mat. Men enkelte ganger er det noe mer enn et spiseredskap — bestikk som kunstverk.

Norstaal (også kjent som Norsk Stålpress) kompromisset aldri på kvalitet. For Bergensfirmaet var kun de beste formgiverne godt nok. Da de begynte å samarbeide med Tias Eckhoff hadde han allerede flere vellykkede bestikkdesign på samvittigheten, men da for danske produsenter. Etter et langt og svært kostbart utviklingsarbeid presenterte Norstaal i 1961 Eckhoffs Maya. Siden gang er Maya vært i uavbrutt produksjon, og bestikket er et av våre mest kjente designobjekter.

I tillegg til Eckhoff står Don Wallance, Pål Vigeland og Peter Raacke bak de formsterke bestikkene fra Norstaal.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819