BERTEL GARDBERGS TRIENNALE BESTIKK FOR FISKARS

Er du på jakt etter funksjonelle og tidløse bestikk bør du kaste blikket over Østersjøen. I Finland finnes noen av de beste modellene, og de er gjerne signert Bertel Gardberg.

Bertel Gardberg (1916-2007) er en av Finlands mest kjente gullsmeddesignere, og han omtales som den «finske sølvsmedekunstens far». Gardbergs former er rene i form og uttrykk. Som bestikkdesigner er han en av de fremste. I 1956 tegnet Gardberg spisebestikket Birgitta i sølv for Hopeatehdas OY. Året etterpå kom det nærmest identiske bestikket Triennale i 18/8 stål for Fiskars. Det ble belønnet med gullmedalje under Triennalen i Milano i 1957.

Triennale kom også i en eksklusivere utgave med skaft i svart eller hvit plast og palisander. Det fikk navnet Triennale de Luxe.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819