ORREFORSPRODUKTKATALOG FRA 1932

Det svenske glassverket Orrefors var på 1900-tallet et av verdens mest anerkjente. Noe av grunnen til det var at de brukte dyktige formgivere som fikk stort kunstnerisk spillerom.

Denne katalogen fra 1932 er utelukkende med arbeider av Orrefors sine mesterlige formgivere Edward Hald og Simon Gate. Glasset er i hovedsak i klarglass med svarte føtter. Det er en utførelse man gjenkjenner i mye av europeisk glass fra tiden.

Antagelig var duoen inspirert av samtidens franske formuttrykk. Samtidig ser vi at Hadeland Glassverk og deres designer Sverre Pettersen lånte flittig av Hald og Gates formrepertoar, som i katalog over farget glass fra 1933.

Vi kan anta at mesteparten av modellene fra denne katalogen er satt i produksjon i 1932. Hvis det er tilfelle er det en formidabel tidskapsel.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819