PLUSREKLAME OVER VANLIGE OG SJELDNE SMYKKER

Er du en av de som elsker smykkene fra PLUS. Ja da må du se på dette innlegget. Her er det en frisk blanding av både kjente og mindre kjente smykker, signert Tone Vigeland, Anna Greta Eker og Erling Christoffersen.

2017 har vært som en berg- og dalbane. Oppturer og nedturer har avløst hverandre i hinsides fart. En av de store oppturene var da det ble avklart at jeg skulle lage en bok om smykkeproduksjonen på PLUS. I flere år har jeg samlet materiale om designerne, PLUS og ikke minst smykkene. Det hele var servert på et sølvfat.

I vår satte jeg av tre–fire uker til bokprosjektet. Boken skulle lanseres på Norway Designs i mai. Tidsfristen var ekstremt kort. Men jeg visste at jeg kom til å klare det. Etter tre uker var det meste på plass. Det manglet kun noen få illustrasjoner. Jeg kontaktet samlere som var villige til å låne ut smykker til både utstilling og fotografering.

Så kom dagen som snudde alt. Det ble satt en stopper for prosjektet. Etter å ha jobbet som en gal føltes det som luften gikk ut av meg. Hva skal man gjøre etter et slik nederlag? Legge seg ned å dø. Nei, det nytter lite. Gråte en smule. Ja, det hjelper en kort stund.

I dag har jeg kommet over det hele. Men drømmen gjenstår om å få laget en bok om PLUS-smykkene. I mellomtiden velger jeg å legge ut noen bilder fra en sjelden katalog jeg lånt.


©Mats Linder / matslinder.no