ARNE HALVORSEN FOR L. JACOBSENEN SJELDEN PRODUKTKATALOG

Arne Halvorsen var en av de mest produktive møbelformgiverne i en periode under 1950/60-tallet. For L. Jacobsen Møbelsnekkeri laget han en rekke solide kvalitetsmodeller. I dag er de nesten bortglemt. Men ved å publisere denne sjeldne katalogen tørker vi støvet av Halvorsens skjenker, bord og stoler.

Arne Halvorsens profesjonelle karriere startet i 1955. Da begynte han som designer for Rastad & Relling Tegnekontor. Der jobbet han sammen med Sigurd Resell, Fredrik Kayser, Torbjørn Bekken og Adolf Relling. Fordi han var en habil tegner ble hans primæroppgave å lage modelltegninger etter de andre medarbeidernes møbelskisser. Etter en tid gikk han lei og besluttet seg for å slutte.

I forkant av at Halvorsen startet for seg selv i 1960 hadde han laget en portefølje med modelltegninger. De ble presentert for noen av landets fremste møbelprodusenter. L. Jacobsen Møbelsnekkeri i Egersund var en av bedriftene. Snart produserte de Halvorsens skjenker, bord og stoler. Ekstra drahjelp fikk salget da hans stol – Modell 9 (også kalt Jæren) – fikk førstepremie i Bransjerådet for møbel- og innredningsindustriens stolkonkurranse i 1960.

I det samme tidsrommet som Arne Halvorsen startet for seg selv begynte han et fruktbart samarbeid med Rasmus Solberg og P.I. Langlo.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819