OSKAR OLSENJUBILEUMSKATALOG FRA 1973

Det var en gang det fantes mange uavhengige møbelforretninger. I dag er det dessverre veldig få igjen. I 1973 feiret Oskar Olsen 70-årsjubileum. Katalogen på 100 sider røper om en stor bredde i utvalget.

Oskar Olsen Møbelforretning ble etablert av Oskar Olsen i 1903. I 1973 var den eiet av andre generasjon, sønnene tapetsermester Olaf Olsen og snekkermestrene Thorleif og Bjarne Olsen. Under jubileumsåret disponerte forretningen rundt 2.000 kvadratmeter over fire etasjer nær jernbanen i Mjøndalen sentrum.

Spennende med denne fyldige jubileumskatalogen er at den er full med møbler i det kvalitative øvre mellomsjiktet. Her finner du feks Hunter, designet av Torbjørn Afdal ved Bruksbo. Likeså Ry-Wing av Elsa og Nordahl Solheim for Rybo.

Samtidig ønsker jeg å løfte frem noen for meg ukjente møbler. Favoritten er Virginia som er på forsiden. Formen er organisk og leken og kan minne om bordet Flintstone fra Sola Møbler. Så må vi også fokusere på den heftige sengen «IT» i knallgul lakk. Hvilken befrielse å ha noe slik på soverommet. Hallelujah!


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697