ÅLGÅRD SHETLANDSGARNMODELLHEFTE FRA 1962

Er man interessert i gamle strikkeoppskrifter så er dette modellheftet fra Ålgård en spennende kilde til inspirasjon. Her finner du et bredt spekter med gensere, jakker og kjoler for både voksne og barn.

Aalgaards Uldvarefabriker ble etablert i 1870 ved Figgjoelvens utløp. Man startet i det små med noen utslitte maskiner fra Sverige. Omkring 1877 hadde man utvidet betraktelig med 7 spinnemaskiner og 34 vevstoler. Samtidig sysselsatte fabrikken rundt 150 personer. Av disse var 70 jenter. Produksjonen dreiet seg rundt ulltepper og kåpetøy. I 1916 stiftet man sammen med andre bedrifter De Forenede Ullvarefabrikker (DFU). De ønsket å dra nytte av stordriftsfordeler og hindre innbyrdes konkurranse.

Dette modellheftet fra Ålgård var ment for å skaffe nye kunder, men også med tanke om å etablere seg i flere garnforretninger rundt omkring i Norge. Til sin hjelp hadde man spurt brukere av Ålgårds Shetlandsgarn. I det medfølgende brevet fristet man forbrukerne med gratis garn og strikkeoppskrift.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697