GRAVERENS TEGLVERK PRODUKTKATALOG 2

I oktober gikk jeg bananas. Da var det til salg to Graverens Teglverk produktkataloger på en Facebook auksjon. Etter intens budkrig gikk jeg av med seieren. 3 000 kroner kostet moroa for de to katalogene. Nå skal de deles sånn at alle får ta del av informasjonen.

Å finne gamle, originale Graveren produktkataloger er meget sjeldent. Så da muligheten var der så var det bare å lukke øynene og ikke bruke hode. Det var nå eller aldri.

Begge kataloger er udaterte. Men vi kan anta at de er fra perioden 1935 til 1940. Ragnar Grimsrud var kunstnerisk leder på daværende tidspunkt. Så vi kan anta at han står bak mesteparten av produktene. Allikevel bør vi være forsiktige med alt for bastante attribusjoner.

I perioder designet også Ståle Kyllingstad for Graveren. Han er mest kjent som billedhogger og designer for Hadeland Glassverk. Vi kan anta at Kyllingstad står bak flere av dyreskulpturene. Så var Ragnar Grimsruds kone Elsa Grimsrud ansatt som firmaets første dekoratør. Om hun designet dekorer, eller utførte andres, er foreløpig noe uklart.    

Hvis vi sammenligner med andre bedrifter så er vanlig praksis at modell- og dekornummer er kronologisk. Det betyr at modeller med lave nummer er kommet i produksjon tidligere enn de med høye nummer. På et tidspunkt blir det kanskje mulig å tidfeste mange av modellene basert på produktnummer.

De to produktkatalogene er med nesten identisk innhold. De er derfor blitt skannet og fordelt over to innlegg.   

Ønsker du å støtte min forskningsvirksomhet så er du hjertelig velkommen til å bidra med en donasjon. Det gjør du enkelt ved å bruke Vipps 527697 eller Kontonummmer 6105 06 71819

På forhånd takk for all support. Ønsker alle sammen en fin dag videre. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819