PLUS SMYKKER

En håndfull smykker fra PLUS designet av Tone Vigeland, Anna-Greta Eker og Ragnar Hansen. Her med både modellnummer og navn, dog ikke helt komplett.

PLUS, PLUS, PLUS, i våre hjerter. Det er vanskelig å skjule begeistringen for PLUS. Som Fredrikstad-innbygger har jeg en spesiell fascinasjon for brukskunstorganisasjonen PLUS. Det begynte rundt 2007 i forkant av PLUS-utstillingen på Fredrikstad Museum i 2008.

Av en tilfeldighet ble jeg kjent med kunsthistoriker Steen Ory Bendtzen som var ansvarlig for prosjektet. Jeg tilbød meg å fotografere museets PLUS-samling i utbytte mot at jeg kunne bruke alle bilder pluss få ta del av all informasjon rundt prosjektet. Det har ført til at jeg sitter på spennende materiale fra PLUS.

I ettertid har jeg fått inn mye unikt materiale om PLUS. Hovedparten kommer fra Arne Lindaas og Per Tannums etterkommere. Hvor disse smykkeillustrasjonene kommer fra husker jeg derimot ikke. Uansett – bare å nyte.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Tone Vigeland. Modell: Fold. 1972. Utført ved PLUS.
Tone Vigeland. Modell: Fold. 1972. Utført ved PLUS.
Anna-Greta Eker. Modell: Curves – 117 A.
Anna-Greta Eker. Modell: Kule – 25 A / 25 C
Ana-Greta Eker. Modell: S – H 145 / H 146 / H 147. 1971. Utført ved PLUS.
Ragnar Hansen. Modell: Speil II – H 128. 1971. Tone Vigeland. Modell: Plain – H. 149. 1971. Utført ved PLUS.