SALGSUTSTILLINGNORSK KVALITET #1

De siste ukene har vært svært spesielle. Allikevel er det viktig å se fremover. Se på hvilken ressurser som finnes i Norge og fokusere på det positive.

I den anledning arrangeres en liten, men knakende god utstilling med norsk kunsthåndverk og design. Det er ulike grunner til det. Men først er det fordi de fleste utøvere innenfor kunstfagene er frilansere og selvstendig næringsdrivende. I løpet av få dager har mange mistet mesteparten av inntektsgrunnlaget.

Da er det viktig å løfte blikket og se hva som lages i vårt fantastiske land. Derfor har jeg valgt å invitere noen personer som presterer godt innenfor ulike disipliner. Fordi de fleste av oss må tenke økonomi i disse dager har de valgt å tilby en del rimeligere arbeider. Kjøp norsk kunsthåndverk og design.

Så vil jeg bare påpeke at jeg ikke tar honorar eller prosenter. Alle salg foregår direkte med den enkelte utøver. God handel. Hilsen Mats.Kathrine Lindmans anheng Seashell i fargen Blåskjellmix. Kr. 1 750 + frakt.

Kathrine Lindman (f. 1969) er en etablert smykkekunstner og designer
med verksted i Kristiansund. Hun er utdannet ved Institutt for metall på Statens håndverks- og kunstindustriskole. Lindman jobber med kolleksjoner så vel som unika. Inspirert fra naturen har hun utviklet et velkjent design i sølv og emalje. Lindman har siden nittitallet deltatt på utstillinger både i inn- og utland. I 2009 ble hun innkjøpt av Kulturdepartementet i forbindelse med besøket av det amerikanske presidentparet Barack og Michelle Obama. Michelle Obama ble i denne forbindelse overrakt et armbånd i sølv og emalje fra serien Seashell. Siden 2010 har Lindman en fast gallerist i New York, og blir presentert på ulike kunstmesser i USA.

Kontaktinfo: kathrine@kathrinelindman.no www.kathrinelindman.no.Kinkelianes krakk/sidebord heter Sprekken og er et helt nytt design. Kr. 1 995 inklusive mva og frakt.

Kinkeliane ble etablert av Grethe Sivertsen (f. 1969) i 2011. Kinkelianes mål var å lage moderne møbler for barn og barnehager. Grunntanken er at møblene skulle være funksjonelle, by på fleksible løsninger og ha et estetisk tiltalende uttrykk, samtidig som man benytter naturlige materialer. Grethes seneste design er en krakk/sidebord som er utført i et stykke hånddreid furu. Fordi den kommer til å sprekke har hun passelig kalt den Sprekken.

Kontaktinfo: grethe@kinkeliane.no www.kinkeliane.noLysfatet Aura i støpejern er designet av Torsteinsen Design. Kr. 1 200 + frakt.

Torsteinsen Design ble etablert i 1997 av ekteparet Fredrik og Solveig Torsteinsen. De arbeider med en rekke av landets fremste produsenter. Lysfatet Aura er inspirert av jernverkshistorien til Bærums Verk, der Torsteinsen Design har hatt designkontor i 25 år. Designet er moderne. Støpejernet urgammelt. Aura er både helt ny og litt gammel – og produseres i Norge. Tenn lys for håp og glede!

Kontaktinfo: https://www.torsteinsen.no/store/products/2930Dina Halds anheng i sølv og emalje koster kr. 900 + frakt og ørepynten koster kr. 1 800/par + frakt.

Smykkekunstneren Dina Hald (f. 1972) har verksted i en av kunstnerboligene på Trolltun i Oslo. Hennes spesialområde er smykker i sølv og emalje, og hun har gjennom årene utviklet en unik stil. Hald har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Smykkene selges i utvalgte gallerier og museumsbutikker.

Kontaktinfo: dinahald@online.no www.dinahald.noAndreas Scholzes håndmodellerte, todelte skulptur Jeg hører ikke til (2019) er utført i høybrent, glasert steingods. Den måler 12 cm og koster kr. 4 800 + frakt.

Andrea Scholze (f. 1988), har en MFA i medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo. Temaer som angår det mer eksistensielle og evolusjonære er gjennomgående i Scholzes arbeider. Skulpturer i keramikk har lenge vært hoveddelen i hennes praksis, men hun utforsker også i økende grad andre materialer og uttrykk, der elementer av biologi og menneskelige sinnsstemninger settes opp mot dyrenes verden. Hun har vist arbeider på bla. Høstutstillingen, Årsutstillingen, TRESOR i Basel og Patrick Parrish Gallery, New York. Hun er innkjøpt av bla. KODE, Bergen og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim. 

Kontaktinfo: andreakscholze@gmail.com www.andreascholze.comKari Mølstads håndlagde lyslykt i saget glass heter Saga. Kr. 650 + frakt.

Kari Mølstad (f. 1977) er kunsthåndverker i glass. Hun bor på Lillehammer og er tilknyttet verkstedet Hett glass. Hun jobber med skulpturelt slipt glass, inspirert av overflater. Samtidig lager Mølstad også mindre serier av funksjonelle produkter. Lyslykten Saga er blåst og saget i overflaten, og gir et lunt glitrende lys. H. 7. Diam. 11. (Finnes i forskjellige farger) 

Kontaktinfo: post@karimolstad.no www.karimolstad.no