TORSTEINSEN DESIGNFORMSTERK DESIGN

Torsteinsen Design. Modell: Size. Produsert av Scan Sørlie.

Torsteinsen Design har spesialisert seg på møbel- og utstillingsdesign. De samarbeider med møbelprodusenter i inn- og utland og har mottatt en rekke utmerkelser.

Torsteinsen Design. Fra venstre til høyre: Vidar Øverby, Fredrik Torsteinsen og Solveig Torsteinsen. (Foto: Morten Brun)

Torsteinsen Design ble etablert i 1997 av ekteparet Fredrik og Solveig Torsteinsen. Siden 2004 er Vidar Øverby medarbeider og designer i firmaet.

Torsteinsen Design har siden starten samarbeidet med flere av Norges mest velrenommerte møbelprodusenter. Før de etablerte firmaet tegnet de stolen Rav for Møremøbler (nå Fora Form). Den er en av de mest særpregede stolene fra midten av 1990-tallet. Spesiell er ryggen i laminert tre med en kraftig buet form. Rav fikk straks mye oppmerksomhet og ble tildelt utmerkelsen Merket for god design i 1996.

Solveig Torsteinsen og Fredrik Torsteinsen. Modell: Rav. Produsert av Møremøbler. 1995.

For Fora Form tegnet de den minimalistiske stablestolen b-dimension. Setet er utført i to krumme plan i helpresset kryssfiner. Stolryggen er utformet slik at den gir god støtte til korsryggen. b-dimension ble tildelt utmerkelsen Merket for god design i 1997. For den samme bedriften har de tegnet serien Next, som fortsatt produseres.

Solveig og Fredrik Torsteinsen. Modell: b-dimension. Produsert av Fora Form.

Sammen med utemøbelprodusenten Vestre utviklet Torsteinsen Design benken Arc (2003). Den er konstruert i metall og tre. Setet i trestaver er konvekst utformet, noe som skaper en fin kontrast til de konkave metallvangene.

Torsteinsen Design. Modell: Arc. Produsert av Vestre.

For Helland Møbler har firmaet formgitt en rekke produkter. Utla er en nokså original møbelserie. Både lenestol og sofa er overstoppede, men med plater med hull på sidene. Bordet er med sine vinklede bein av en svært maskulin karakter. Samtidig er den forankret i stilperioden Scandinavian design sin fortolkning av det bærende og bårne.

Torsteinsen Design. Modell: Luna. Produseres av Helland Møbler. (Foto: Helland Møbler)

Stolen Modus av Fredrik Torsteinsen har sitt opphav i den skandinaviske designarven, med poengterte sammenføyninger i armlene og fra overgangen mellom bakre bein og rygg. Mer leken er Torsteinsen Designs «kubbestol» Luna (2015) for samme produsent. Blant andre samarbeidspartnere kan nevnes Savo, Svenheim Møbelindustri, Scan Sørlie og Tynes møbler.

Torsteinsen Design. Modell: Fix. Produsert av Svenheim Møbelindustri. I produksjon fra 2013.

Som utstillingsdesignere arbeider firmaet mest med design- og kunstutstillinger, som Kunstindustrimuseet i Oslo, Nasjonalgalleriet og Office for Contemporary Art Norway (OCA). Torsteinsen Design har mottatt Merket for god design åtte ganger, og er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Stedelijk Museum i Amsterdam.


©Mats Linder / matlinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819