PORSGRUNDS PORSELÆNSFABRIKPRODUKTKATALOG FRA CA. 1978

Dette er solide saker. En produktkatalog på mer enn 40 sider. Ikke ofte man kommer over slike rariteter. Nå skal den deles med fellesskapet. Nyt!

For en del år siden var gamle ting fra Porsgrunds Porselænsfabrik stort blant samlere. Enkelte ting gikk for hinsides priser. Barneserviser fra omkring 1900 kunne fort gå for over 10 000 kroner. I dag er det markedet rimelig dødt. Nå skal det heller være retro fra fra Figgjo og Stavangerflint.

For den som har lyst på et kvalitets-servise i porselen fra PP er det med andre ord nå man skal slå til. Men skal ikke se bort fra at Eystein-serviset går opp i pris etter min bok om Eystein Sandnes kommer senere i høst. Hint, hint…

Er så heldig at jeg siste året er blitt kjent med Grete Rønning. I 1970-årene formga hun det fantastisk fine Octavia-serviset. Det får man fortsatt kjøpt rimelig. Og en skam er det. Blant øvrige ting som kan nevnes er Tias Eckhoff sitt Regent-servise med Fjellflora-dekor av Dagny Tande Lid.

For den som liker Leif Helge Enger så er det en oversikt over Chamotte-serien, og ikke minst er Anne-Marie Ødegaard representert med sine smykker i porselen og sølv.

Ellers er det interessant å notere «Supplementary Articles» der flere modeller er ment til å komplettere Eystein-serviset. Dette er ting jeg tidligere trodd var fra serviset. Så man lærer seg noe nytt hver dag.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819