SIGURD RESELLNY BOK

Nå er endelig boken om Sigurd Resell kommet. En godtepose fylt med illustrasjoner av både kjente og ukjente modeller. Vi snakker selvfølgelig om feinschmecker møbelkunst fra Scandinavian Design perioden.

Fjordfiesta produserer Bambi.

Boken om Sigurd Resell er den tiende i serien Norsk design og kunsthåndverk. Som tidligere satser Papiret Forlag på kvalitet fra første til siste side. Denne gang har Studiogeist sin lærling Simon Johnson fått bryne seg på layout og bilderedigering. Veldig gøy at en 19-åring nå jobber med våre prisvinnende bøker.

En fantastisk skjenk, produsert av Gustav Bahus Eftf.

De fleste som har kjennskap til Sigurd Resell forknipper han med arbeider for Rastad & Relling Tegnekontor og Vatne Lenestolfabrikk. Det er også her vi har fokus. Men noen blir kanskje overrasket da jeg sier at han også designet lamper for Høvik Lys…

Hva kom først, Bambi eller Bambi?

Lenge har det vært diskusjoner om hvem som designet Bambi-serien for Gustav Bahus Eftf. Jeg prøver å belyse problemstillingen, og må innrømme at det er en vanskelig nøtt.

Cirkel er et av Resells beste design.

Grunnlaget til boken er arkivet etter Rastad & Relling Tegnekontor og kildemateriell fra Vatne Lenestolfabrikk. Samtidig har familien til Sigurd Resell vært behjelpelig med tegninger og opplysninger.

Sigurd Resell er aller mest kjent for Falcon, som nå produseres av LK Hjelle.

Er du typen som rusler rundt i bruktbutikker og på loppemarkeder så kan det være lurt å skaffe seg boken. Mange møbler er ikke avbildet andre steder enn i denne publikasjonen. Tør for øvrig påstå Resells møbler kommer til å gå opp i pris nærmeste tiden. Boken er på hele 140 sider.

Ønsker du å kjøpe boken om Sigurd Resell eller andre bøker i serien så kan du bestille HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819