FREDERICIA STOLEFABRIKPRODUKTKATALOG MED BØRGE MOGENSEN MØBLER

Er du på jakt etter skikkelig kvalitet så bør du ta en kikk på møblene fra Fredericia Stolefabrik, eller Fredericia Furniture som firmaet heter nå. Her finner du blant annet klassikerne til Børge Mogensen.

Denne produktkatalogen er kun med møbler designet Børge Mogensen. I 1950 begynte han å samarbeide med Andreas Graversen, som fem år senere ble eier av Fredericia Stolefabrik. Det var samme år som Mogensen hadde suksess med Öresund-serien for Karl Andersson & Söner.

Det er vanskelig å plukke ut én modell fra denne produktkatalogen, fordi Mogensen holdt et så jevnt, høyt nivå. Jeg tror at de fleste skulle gått for klassikeren 2226, bedre kjent som Spanish Chair. Jeg derimot velger armlenestolen 2248. Det skyldes ene og alene kontrasten mellom den rettvinklede bærekonstruksjonen og ryggens elegante kurvatur.

Fredericia Furniture produserer fortsatt mange av Mogensens modeller. Samtidig har de en rekke andre sterke navn i stallet; Hans J. Wegner, Jørgen Gammelgaard, Monica Förster, Jasper Morrison og Nanna Ditzel, bare for å nevne noen.

I 2020 opplevde Fredericia Furniture et fantastisk år. Omsetningen passerte 100 millioner danske kroner. Det var en økning med nesten utrolige hundre prosent, sammenlignet med 2019 (51,2 mill. DKK). Vi må anta at det var resultat av Covid og større etterspørsel av møbler og interiør.

Produktkatalogen ble finansiert av dere lesere i form av donasjoner. Den ble kjøpt i august 2022 på Antikvariat Faust, Göteborg.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819