FREDERICIA STOLEFABRIKPRODUKTKATALOG FRA 1927

En sjelden skatt er hva det er denne produktkatalogen fra Fredericia Stolefabrik. I dette innlegget tar vi del av omtrent tredjeparten av katalogens samtlige modeller.

Fredericia Stolefabrik ble etablert i 1911. Siden den gang har bedriften gjennomgått radikale forandringer. De tidligste kolleksjonene var forankret i historismens stilarter, som tysk og engelsk møbeltradisjon.

I 1924 kom Fredericia med sin første standardkolleksjon. Det kommende tiåret begynte man å lage Thonet-stoler på lisens. Etter hvert tegnet Nanna Ditzel og Børge Mogensen en rekke klassikere for firmaet.

På tross av at katalogens møbler er av høy teknisk kvalitet er disse møbeltypene uglesett i dag og derfor svært rimelige. Ønsker man heller å se hva de produserer i dag er det bare å klikke på denne lenken – Fredericia Furniture


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819