HANS J. WEGNERPRODUKTKATALOG FOR AP STOLEN

Hans J. Wegner er en av Skandinavias mest kjente formgivere. Hans møbler bidro til å skaffe Danmark internasjonal designanerkjennelse etter andre verdenskrig.

Wegner klarte på en ypperlig måte å kombinere tradisjonell møbelkunst med moderne formgivning. Han var særlig inspirert av kinesiske møbler. Det var særs tydelig i modeller som The Chair, Y-stolen og Den kinesiske stol.

For AP Stolen formga Hans J. Wegner en rekke modeller med understell i stål. De mest kjente stolene for firmaet er Bamse og Oksen. Norske formgivere som Arne Halvorsen og Gerhard Berg var som flere av sine samtidige kollegaer inspirert av Wegner.

I denne katalogen er det en del sjeldenheter. Ottomanen AP 36 omsettes veldig lite og det er ikke hver dag man ser den på markedet. Samtidig lurer jeg på om bordet på det ene interiørbildet var i serieproduksjon…?


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819