HJELLEGJERDEMØBELFOTOGRAFIER FRA. CA. 1960

Hvem som tegnet hva og når for Hjellegjerde Lenestolfabrikk er dårlig dokumentert. I denne lille mappen med møbelfotografier fra firmaet er det heldigvis informasjon om både modellnavn og designeren på baksiden av hvert fotografi.

Det som er mest overraskende er at flere av modellene er tegnet av Ingmar Relling. Hvilken møbler han formgitt for Hjellegjerde er ellers relativt ukjent. Sofaene Strato og Kanto er beslektet med modeller han tegnet for Vatne Lenestolfabrikk. En overraskelse for de fleste er antagelig at Relling står bak Arvo.

Bedre kjent er stolene Bravo og Blinken  som er tegnet av Sigurd Resell imens han var ansatt ved Rastad & Relling Tegnekontor. Vi kommer etter hvert tilbake med flere produktkataloger fra Hjellegjerde. 


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819