ET KNIPPE DANSKE MØBLER

I dette innlegget møter du en rekke danske møbelprodusenter. Flesteparten av disse er mindre kjente. Likeså designerne.

Historien om dansk møbeldesign er nok så overfladisk fortalt. Eller vi kanskje heller skal si at den er konstruert for å fortelle om danskenes suverenitet som møbelnasjon i Scandinavian Design perioden.

Men dansk møbeldesign er så mye rikere enn historien om Finn Juhl, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Hans J. Wegner og Verner Panton. Den rommer også Ejnar Larsen & A. Bender Madsen, Niels O. Møller, Kai Kristiansen og ikke minst nordmannen Henry W. Klein som hadde mesteparten av sin karriere i Danmark. Eller Illum Wikkelsø og Sven Ellekær som begge tegnet for norske Vatne.

Vi må anta at disse løse produktbladene kommer fra en katalog til en av de danske møbelmessene fra 1960-tallet. God fornøyelse.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697