EKORNESPRODUKTKATALOG FRA 1971

Norges desidert største møbelprodusent er Ekornes. De har siden begynnelsen av 1970-tallet hatt en stødig kurs mot internasjonal suksess.

Tidstypisk for denne katalogen er årets nyhet – kombinasjonsmøbelet Flexina. Det består av lenestoler i blokkskåret skumplast som kunne settes sammen til individuelle møbleringer. Møbeltypen ble vanlig først på slutten av 1960-tallet, og Italia var foregangslandet.

En annen tidstypisk modell var lenestolen Columbus. Ut fra illustrasjonen ser det ut som den kom i kordfløyel. Spennende med Columbus er at her har Ekornes opplyst om hvem som designet den. Navnet er den for meg ukjente Erik Zackrizzon. Jeg antar at han var av svensk opprinnelse.

Akkurat som i Ekornes-katalogen fra 1969 er det også avbildet madrasser, møbeltekstiler fra Sellgren, D.F.U. og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, samt en prisliste over de ulike modellene.

Spennende med denne katalogen er at antagelig er det den siste før firmaets største suksess noensinne – Stressless – kom i produksjon senere det samme året.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697